Training

Kijk naar het geboorteverhaal

Wat hebben gedrag en geboorte met elkaar te maken? Welke invloed hebben geboortepatronen op je gedrag? Hoe was de start? In de training ‘Kijk naar het geboorteverhaal (geboortepatronen vs. behoeften) krijgen (pedagogisch) professionals meer inzicht in het gedrag van kinderen en de bijbehorende behoeften.

De training is gericht op iedereen die werkt met kinderen. Of je nu werkt in de kinderopvang als pedagogisch medewerker/coach, als gastouder of medewerker van het gastouderbureau, leerkracht of begeleider, de inzichten uit deze training mag je niet missen.Gedrag wil niet opgelost maar begrepen worden!

In de dagelijkse praktijk van ons werk vragen we regelmatig hoe de zwangerschap en/of geboorte zijn verlopen. Maar doen we er ook iets mee? Uit eigen ervaring heb ik gemerkt hoe belangrijk de start is geweest van een kind. Dat kennis hebben over de zwangerschap en geboorte belangrijk is om aan te sluiten bij de behoeften van kind. In deze training leer je waarom deze informatie belangrijk is en wat je ermee kunt doen. Het helpt bij je pedagogisch handelen en het helpt je om jouw werkwijze nog beter af te stemmen op de behoeften van het kind.

Tijdens de training blikken we terug op de periode van zwangerschap, bevalling en geboorte. Welke invloed heeft de zwangerschap en geboorte op een kind gehad? Eerst kijken we naar wie het kind nu is, welk gedrag laat het zien en wat het nodig heeft. Want een kind dat direct weggehaald is bij moeder na de geboorte, omdat het zelf hulp nodig had of moeder moest geholpen worden, heeft hele andere behoeften dan een kind dat na geboorte bij moeder ligt. Of wat is de invloed op een kind dat in de couveuse heeft gelegen? Of een moeder die veel stress had tijdens de zwangerschap? En wat de invloed is van een keizersnede? Ieder kind heeft een andere start gehad, waardoor ieder kind uniek is.

Wat komt er allemaal aanbod tijdens deze training;

  • De eerste 1000 dagen
  • Ontwikkeling van conceptie tot zwangerschap
  • Breinontwikkeling
  • Hechting
  • Geboortepatronen en behoeften

Na deze training ga je naar huis met veel waardevolle informatie en praktische tips die je meteen kan toepassen. Misschien ga je wel met andere ogen kijken naar een kind.

Alle informatie die ik je tijdens de training aanreik is wetenschappelijk onderbouwd.

Investering
€195,-

  • Reader met achtergrondinformatie en ruimte voor persoonlijke aantekeningen
  • Certificaat bij volledige aanwezigheid en actieve inzet.
  • Koffie/thee/water met wat lekkers.

Exclusief 21% BTW

Praktijk Bruijsent

Contact

Praktijk Bruijsent
Peelkesakker 7
5721 ML ASTEN